Dmitri Medvedev: Orice armament din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosit pentru a apăra noile teritorii

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat joi că orice armament din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosit pentru a apăra noile teritorii ce ar urma să fie integrate în Rusia prin referendum.

2003 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev: Orice armament din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosit pentru a apăra noile teritorii

Dmitri Medvedev: Orice armament din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosit pentru a apăra noile teritorii

Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că referendumurile organizate de autorităţile instalate de Rusia şi de autorităţile separatiste în mari porţiuni din teritoriul ucrainean ocupat de Rusia vor avea loc şi că "nu există cale de întoarcere", relatează Reuters.

"Republicile Donbas (Doneţk şi Luhansk) şi alte teritorii vor fi acceptate în Rusia", a spus apropiatul lui Putin.

Medvedev a declarat că protecţia tuturor teritoriilor va fi consolidată în mod semnificativ de către forţele armate ruse.

"Rusia a anunţat că nu numai capacităţile de mobilizare, ci şi orice armament rusesc, inclusiv arme nucleare strategice şi arme bazate pe principii noi, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecţie".

Se aşteaptă ca referendumurile care vor avea loc începând de vineri în părţile controlate de Rusia din provinciile ucrainene Doneţk, Luhansk, Kherson şi Zaporizhzhia, precum şi o parte a provinciei Mykolaiv, să aibă rezultate care să susţină în mod covârşitor aderarea la Rusia.

Voturile, organizate cu câteva zile înainte, sub ocupaţie militară, au fost catalogate drept o farsă de către Kiev şi Occident.

Dacă vor fi admise oficial în Federaţia Rusă, teritoriile ocupate, unde contraofensivele ucrainene au luat amploare în ultimele săptămâni, vor avea dreptul, conform doctrinei nucleare a Moscovei, să fie protejate de armele nucleare ruseşti.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici