Dmitri Rogozin regretă că Republica Moldova nu s-a consultat cu Transnistria privind asocierea cu UE

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi-a exprimat marţi regretul că autorităţile de la Chişinău nu au întrebat Tiraspolul ce părere are despre asocierea cu Uniunea Europeană, relatează agenţia rusă RIA Novosti, în pagina electronică.

1303 afișări
Imaginea articolului Dmitri Rogozin regretă că Republica Moldova nu s-a consultat cu Transnistria privind asocierea cu UE

Dmitri Rogozin regretă că Republica Moldova nu s-a consultat cu Transnistria privind asocierea cu UE (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"De ce preşedintele Republicii Moldova şi Guvernul nu s-au consultat cu Transnistria când au luat decizia de semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană? Probabil, Tiraspolul ar fi spus «nu» unui astfel de acord, dar autorităţile de la Chişinău cel puţin ar fi aflat formal opinia transnistrenilor", a declarat marţi Rogozin, în cursul unei întâlniri la Moscova cu liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon.

Vicepremierul rus a subliniat că regretă lipsa unor consultări pe această temă.

"Peste 500.000 de persoane care locuiesc pe un alt mal al Nistrului nu au putut spune niciun cuvânt în procesul de negocieri", a denunţat el.

Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la 27 iunie, în acelaşi timp cu Georgia şi Ucraina.

Documentul, care include şi un Acord comercial aprofundat şi comprehensiv, a fost ratificat joi de către Parlamentul European (PE).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici