Doar o treime dintre americani se tem de noi atacuri teroriste pe teritoriul SUA

Doar o treime dintre cetăţenii americani se tem de noi atacuri teroriste pe teritoriul SUA, excepţie făcând oraşul New York, unde localnicii se tem într-o proporţie mai mare, arată un sondaj de opinie.

106 afișări
Imaginea articolului Doar o treime dintre americani se tem de noi atacuri teroriste pe teritoriul SUA

Doar o treime dintre americani se tem de noi atacuri teroriste pe teritoriul SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Treizeci şi şase la sută dintre persoanele intervievate se declară preocupate de riscul unui nou atac terorist împotriva Statelor Unite", conform sondajului realizat de Universitatea Quinnipiac (Connecticut).

Însă, la New York, 58 la sută dintre locuitori se tem de un nou atac terorist.

"La nivel general, temerile privind un nou atentat de genul celor de la 11 septembrie s-au diminuat", comentează Maurice Carroll, şeful departamentului de sondaje de la Universitatea Quinnipiac.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 - 27 august, având o marjă de eroare de plus sau minus 2,7 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici