Doctor: Nu poate fi exclusă ipoteza otrăvirii lui Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, care a suferit recent o reacţie alergică severă

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, care a fost spitalizat duminică în urma unei reacţii alergice severe, ar fi putut fi otrăvit cu o substanţă chimică necunoscută, a declarat un doctor care l-a mai tratat în trecut pe politicianul rus, informează agenţia de ştiri Reuters.

844 afișări
Imaginea articolului Doctor: Nu poate fi exclusă ipoteza otrăvirii lui Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, care a suferit recent o reacţie alergică severă

Doctor: Nu poate fi exclusă ipoteza otrăvirii lui Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, care a suferit recent o reacţie alergică severă

Doctorul Anastasia Vasilyeva, care a reuşit să vorbească succint cu Navalnîi şi l-a examinat de la distanţă pe acesta, a afirmat că nu se poate exclude otrăvirea politicianului.

"Nu putem exclude faptul că leziunile toxice ale pielii şi membranelor mucoase de o substanţă chimică necunoscută a fost provocată cu ajutorul unui «terţ»", a scris Anastasia Vasilyeva pe Facebook.

Vasilyeva, care a precizat că Navalnîi prezintă o eczemă la nivelul părţii superioare a corpului, leziunii ale pielii şi secreţii oculare, a solicitat prelevarea unor mostre de piele şi păr de la politicianul rus pentru teste toxicologice. Ea a mai afirmat că este suspect faptul că nu i-a fost permis să-l examineze în mod adecvat pe Navalnîi.

Pe de altă parte, un doctor de la spitalul unde a fost internat Navalnîi a declarat că pacientul a fost diagnosticat cu urticarie şi se simte mai bine.

Kira Yamiş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a transmis pe Twitter, că acesta a fost spitalizat duminică dimineaţa în urma unei reacţii alergice severe, precizând că politicianul nu a mai suferit o astfel de reacţie în trecut.

Navalnîi a primit miercuri o sentinţă de 30 de zile în închisoare după ce a cerut organizarea unor proteste neautorizate faţă de excluderea unor candidaţi ai opoziţiei din alegerile parlamentare.

Taguri:
rusia,
proteste,
asasinat

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici