Documente obţinute de Washington Post: Zelenski ar fi sugerat aruncarea în aer a conductei ce leaga Rusia de Ungaria pentru a distruge industria premierului ungar Viktor Orban

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a construit o imagine de om de stat calm şi calculat prin refuzul de a folosi armele pe care occidentul le furnizează pentru atacuri în interiorul Rusiei. Dar o serie de documente obţinute de publicaţia americană Washington Post dezvăluie că în spatele uşilor închise Zelenski este mult mai agresiv sugerând într-o discuţie chiar aruncarea în aer a unei importante conducte.

76118 afișări
Imaginea articolului Documente obţinute de Washington Post: Zelenski ar fi sugerat aruncarea în aer a conductei ce leaga Rusia de Ungaria pentru a distruge industria premierului ungar Viktor Orban

Documente obţinute de Washington Post. Zelenski ar fi sugerat aruncarea în aer a conductei ce leaga Rusia de Ungaria pentru a distruge industria premierului ungar Viktor Orban

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a construit o imagine de om de stat calm şi calculat prin refuzul de a folosi armele pe care occidentul le furnizează pentru atacuri în interiorul Rusiei. Dar o serie de documente obţinute de publicaţia americană Washington Post dezvăluie că în spatele uşilor închise Zelenski este mult mai agresiv.

Documentele obţinute de Washington Post fac parte dintr-o scurgere mai amplă de secrete americane care a circulat pe platforma de mesagerie Discord. Ele dezvăluie un lider ucrainean cu instincte mult mai agresive care contrastează puternic cu imaginea sa cunoscută la nivel mondial. Informaţiile despre comportamentul lui Zelenski au fost culese prin intermediul comunicaţiilor digitale interceptate.

Pentagonul, unde liderii militari americani de rang înalt au fost informaţi cu privire la aspectele prezentate în documentele scurse, nu a contestat autenticitatea materialelor, potrivit publicaţiei americane.

În cadrul unei întâlniri de la sfârşitul lunii ianuarie, Zelenski a sugerat ca Ucraina "să efectueze lovituri în Rusia", în timp ce deplasa trupe terestre ucrainene pe teritoriul inamic pentru a "ocupa oraşe de frontieră ruseşti nespecificate", potrivit unui document etichetat "strict secret". Scopul ar fi "să ofere Kievului o pârghie în discuţiile cu Moscova", se arată în document.

În cadrul unei întâlniri de la jumătatea lunii februarie cu vicepremierul Iuliya Svrydenko, Zelenski a sugerat ca Ucraina să "arunce în aer" conducta Druzhba, construită de sovietici, care furnizează petrol Ungariei. "Zelenski a subliniat că ... Ucraina ar trebui să arunce în aer conducta şi să distrugă probabil industria premierului ungar Viktor Orban, care se bazează în mare măsură pe petrolul rusesc", se arată în document.

De menţionat este că Ungaria face parte din NATO.

În detalierea conversaţiei, oficialii serviciilor de informaţii americane spun că Zelenski "îşi exprima furia faţă de Ungaria şi, prin urmare, ar putea face ameninţări hiperbolice, fără sens".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici