Dodon cere Statelor Unite să sprijine recunoaşterea internaţională a neutralităţii permanente a Republicii Moldova

Preşedintele moldovean Igor Dodon a informat că a cerut SUA, în cadrul unei întrevederi cu subsecretarul de stat pentru afaceri politice David Hale, să sprijine eforturile Republicii Moldova privind recunoaşterea statutului de neutralitate "permanentă" la nivel internaţional, relatează publika.md.

2256 afișări
Imaginea articolului Dodon cere Statelor Unite să sprijine recunoaşterea internaţională a neutralităţii permanente a Republicii Moldova

Dodon cere Statelor Unite să sprijine recunoaşterea internaţională a neutralităţii permanente a Republicii Moldova

Igor Dodon a declarat, într-o postare pe Facebook, că Republica Moldova apreciază susţinerea Statelor Unite faţă de soluţionarea crizei politice din ţara sa, însă face apel pentru sprijin în recunoaşterea neutralităţii permanente de către comunitate internaţională.

"Am reiterat că datorită susţinerii din partea partenerilor externi şi a consensului naţional intern Republica Moldova are toate şansele de a relansa economia şi a promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naţionale", se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a oficialului moldovean.

"În context, l-am asigurat pe Subsecretarul de Stat că Administraţia prezidenţială, Guvernul şi majoritatea parlamentară vor păstra în vigoare toate acordurile internaţionale semnate de Republica Moldova, inclusiv cu Uniunea Europeană. Totodată, am făcut apel către SUA să susţină eforturile noastre de consolidare a statutului de neutralitate permanentă a ţării noastre, recunoscut la nivel internaţional", se mai arată în mesajul lui Dodon.

În ceea ce priveşte problema transnistriană, preşedintele a declarat că susţine în continuare formatul "5+2", cât şi "rolul SUA şi al altor participanţi la negocieri".

Igor Dodon s-a întâlnit cu David Hale în cadrul vizitei acestuia în Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici