Doi bărbaţi acuzaţi de spionaj în favoarea Statelor Unite, executaţi de Al-Qaida în Yemen

Membrii organizaţiei teroriste Al-Qaida din Yemen au ucis doi saudiţi, presupuşi spioni, acuzaţi de implantarea unor dispozitive de urmărire care au făcut posibilă asasinarea liderului grupării în timpului atacului cu drone de săptămâna trecută efectuat de SUA, informează site-ul agenţiei Reuters.

201 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi acuzaţi de spionaj în favoarea Statelor Unite, executaţi de Al-Qaida în Yemen

Doi bărbaţi acuzaţi de spionaj în favoarea Statelor Unite, executaţi de Al-Qaida în Yemen

Conform unor localnici, cei doi bărbaţi au fost acuzaţi şi găsiţi vinovaţi de gruparea teroristă Al-Qaida pentru implantarea cipurilor de urmărire care au dezvăluit, în ultimele luni, locaţia câtorva comandanţi ai organizaţiei printre care se afla şi Nasser Al-Wuhayshi, al cărui deces a fost anunţat marţi. Alături de el au mai fost ucişi alţi doi membri Al-Qaida.

Susţinători ai organizaţiei teroriste Al-Qaida au postat pe reţelele de socializare fotografii în care erau înfăţişaţi pe o plajă mai multe persoane înarmate în centrul cărora se aflau doi bărbaţi legaţi la ochi şi care stăteau în genunchi pe nisip.

"Au executat două persoane de origine saudită, pe nume Al-Mutairi şi al-Khaledi. I-au urcat pe colina din oraşul Mukalla şi au deschis focul în faţa unui grup mare de locuitori care au fost martori la acea scenă", a declarat unul dintre martorii la incident.

Corpurile celor doi bărbaţi au fost legate de scânduri şi atârnate de un pod alături de un afiş cu mesajul următor: "Casa saudiţilor îndeplineşte planurile americanilor de a bombarda sfinţii războinici ai dreptăţii".

Tot miercuri, după executarea celor doi bărbaţi, localnicii au declarat că o dronă, despre care cred că a fost trimisă de SUA, a bombardat un hotel folosit adesea de membrii grupării radicale Al-Qaida, atac în urma căruia au murit şase persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici