Doi britanici şi un marocan riscă pedeapsa cu moartea după ce şi-au recunoscut vina într-un tribunal rusesc din Doneţk

  • Doi britanici şi un marocan au fost capturaţi de ruşi în timp ce luptau pentru Ucraina
  • Mercenarii riscă pedeapsa cu moartea după ce şi-au admis vinovăţia în faţa unui tribunal din Doneţk
  • Britanicii Aiden Aslin şi Shaun Pinner şi marocanul Brahim Saadoun au participat la proces dintr-o cuşcă amenajată în tribunal
60130 afișări
Imaginea articolului Doi britanici şi un marocan riscă pedeapsa cu moartea după ce şi-au recunoscut vina într-un tribunal rusesc din Doneţk

Sursa foto: Profimedia

Trei cetăţeni străini, doi britanici şi un marocan, riscă pedeapsa cu moartea după ce au recunoscut că au luptat pentru Ucraina într-un tribunal rusesc din Doneţk.

Britanicii Aiden Aslin şi Shaun Pinner şi marocanul Brahim Saadoun au fost prezenţi într-o cuşcă în timpul procesului. Ministerul de Externe britanic a condamnat exploatarea prizonierilor de război în scopuri politice.

„Au dreptul la imunitate şi nu ar trebui să fie urmăriţi penal pentru participare la ostilităţi”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Saadoun a fost arestat în aprilie. Ministerul marocan de externe nu s-a interesat de soarta sa. Aslin şi Pinner au fost capturaţi tot în aprilie  şi ulterior, aceştia au solicitat în direct la televiziunea rusă să fie eliberaţi în schimbul unui aliat ucrainean al preşedintelui rus Vladimir Putin, care a fost reţinut de autorităţile ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici