Doi chinezi uiguri, arestaţi pentru presupuse legături cu atentatul comis de Revelion în Istanbul

Autorităţile turce au arestat doi chinezi uiguri suspectaţi că ar fi fost implicaţi în atentatul comis de Revelion într-un club de noapte din Istanbul, soldat cu 39 de morţi, informează Russia Today, citând presa locală.

1695 afișări
Imaginea articolului Doi chinezi uiguri, arestaţi pentru presupuse legături cu atentatul comis de Revelion în Istanbul

Doi chinezi uiguri, arestaţi pentru presupuse legături cu atentatul comis de Revelion în Istanbul

Cei doi suspecţi, Omar Asim şi Abuliezi Abuduhamiti, sunt cercetaţi în custodia poliţiei, fiind suspectaţi că ar fi membri ai unei grupări teroriste.

Arestarea lor a avut loc în urma anunţului care a avut loc săptămâna trecută că suspectul sau suspecţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic care au organizat atacul ar fi fost de etnie uigură.

Un număr de 35 de persoane au fost reţinute până acum în cadrul anchetei.

Uigurii reprezintă o minoritate musulmană din vestul Chinei ce vorbesc limba turcă.

Un individ îmbrăcat în Moş Crăciun a împuşcat un ofiţer de poliţie, apoi a intrat în club şi a deschis focul asupra persoanelor care celebrau Revelionul din interiorul localului. Pe lângă cei 39 de morţi, dintre care 16 străini, alte 69 de persoane au fost rănite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici