Doi comandanţi militari morţi şi alţi zece răniţi, în Irak, într-un atac terorist revendicat de SI

Doi comandanţi militari au murit şi alte zece persoane au fost rănite, joi, în vestul Irakului, într-un atac terorist cu bombă revendicat de organizaţia radicală Stat Islamic (SI), potrivit autorităţilor irakiene, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

162 afișări
Imaginea articolului Doi comandanţi militari morţi şi alţi zece răniţi, în Irak, într-un atac terorist revendicat de SI

Doi comandanţi militari morţi şi alţi zece răniţi, în Irak, într-un atac terorist revendicat de SI (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Atacul cu maşină-capcană a avut loc în provincia Al-Anbar, unde forţele irakiene au declanşat o nouă operaţiune amplă miercuri împotriva rebelilor islamişti. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului operaţional comun al armatei şi poliţiei irakiene, Yahya Rasool, a anunţat că doi comandanţi militari, Abdel Rahman Abu Ragheef şi Safeen Abdel Majeed, au fost ucişi în Jerayshi, din nordul oraşului Ramadi, şi cel puţin zece persoane au fost rănite în explozia produsă.

Printr-un mesaj postat în online şi distribuit de susţinătorii SI, organizaţia teroristă Stat Islamic a declarat că atacul lor viza sediile centrale ale armatei, "urmărind să se răzbune" pentru uciderea unui membru important al grupării într-o luptă recentă. Se preciza că atacul includea patru maşini-capcană şi că au fost ucişi zeci de "persoane repugnate" referindu-se la membri ai poliţiei şi ai armatei.

Prim-ministrul Irakului, Haider al-Abadi, şi-a exprimat regretul pentru moartea celor doi comandanţi, adăugând că acest atac "ne va întări hotărârea şi determinarea de a ne învinge duşmanul şi de a răzbuna fiecare picătură de sânge vărsată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici