Doi deţinuţi canadieni au evadat cu un elicopter - VIDEO

Doi deţinuţi au evadat duminică, dintr-o închisoare din Quebec, cu ajutorul unui elicopter, dar au fost reţinuţi imediat de către forţele de ordine, au anunţat, luni, autorităţile.

205 afișări
Imaginea articolului Doi deţinuţi canadieni au evadat cu un elicopter - VIDEO

Doi deţinuţi canadieni au evadat cu un elicopter

Evadarea pe calea aerului, o premieră în Quebec, a fost planificată în amănunt.

Potrivit presei locale, duminică, la prânz, doi complici înarmaţi l-au luat ostatic pe pilotul unui elicopter, au survolat închisoarea Saint-Jérôme, situată la aproximativ 50 de kilometri nord de Montreal, şi au lansat o scară din frânghie celor doi deţinuţi aflaţi pe acoperişul construcţiei.

Elicopterul a fost găsit la puţin timp după evadare în zona muntoasă Mont-Tremblant, în Munţii Laurentini. Pilotul, aflat în stare de şoc, a fost spitalizat, în timp ce forţele de ordine au recurs la urmărirea evadaţilor.

Anterior, aceştia ajunseseră în apropiere de Saint-Jérôme, în timpul unei scurte escale, de unde au plecat la bordul unei maşini.

Poliţiştii i-au arestat iniţial pe Benjamin Hudon-Barbeau, în vârstă de 36 de ani, cunoscut de către serviciile din cadrul poliţiei ca un apropiat al celor de la Hell's Angels (bandă de motociclişti activă în lumea întreagă), şi pe cei doi complici, după care l-au reţinut pe al doilea evadat, Danny Provençal, în vârstă de 33 de ani, au anunţat ei pe contul de Twitter.

Hudon-Barbeau, care ar fi fost rănit în cursul evadării, a fost deţinut pentru delicte relativ minore ca posesie ilegală de arme, deţinere de droguri sau utilizarea unei cărţi de credit furate.

El este un personaj cunoscut în Montreal, fiind condamnat în trecut la 12 ani de închisoare pentru uciderea a două persoane într-un bar. Cu toate acestea, condamnarea a fost anulată în apel toamna trecută, atunci când un martor-cheie, o tânără, a revenit asupra mărturiei precedente, potrivit căreia Hudon-Barbeau ar fi deschis focul asupra celor două victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici