Doi foşti angajaţi ai Twitter, acuzaţi în Statele Unite de spionaj pentru Arabia Saudită

Ali Alzabarah şi Ahmad Abouammo, foşti angajaţi ai Twitter, şi Ahmed Almutairi, care a lucrat pentru familia regală de la Riyad, au fost acuzaţi de acte de spionaj pentru Arabia Saudită, fără a se înregistra în Statele Unite ca agenţi străini, relatează site-ul agenţiei Reuters.

338 afișări
Imaginea articolului Doi foşti angajaţi ai Twitter, acuzaţi în Statele Unite de spionaj pentru Arabia Saudită

Doi foşti angajaţi ai Twitter, acuzaţi în Statele Unite de spionaj pentru Arabia Saudită

Cei trei bărbaţi sunt acuzaţi de obţinerea şi prelucrarea datelor personale ale unor utilizatori care criticau regimul de la Riyad şi de transmiterea acestora către autorităţile din Arabia Saudită, în schimbul remunerării, conform unei plângeri din partea Departamentului american de Justiţie.

Cei doi foşti angajaţi ai Twitter, Ali Alzabarah şi Ahmad Abouammo, şi Ahmed Almutairi, care a lucrat pentru familia regală saudită, se află sub acuzaţia de spionaj fără înregistrarea ca agenţi străini, conform plângerii depuse miercuri împotriva lor.

Acest demers, de acuzare în mod public a regimului saudit, aliat al Washingtonului, este atipic pentru relaţiile bilaterale dintre cele două state, liderii aflaţi la guvernarea lor menţinând relaţii strânse.

Acuzaţiile adresate celor trei persoane atrag atenţia asupra manierei în care compania protejează datele personale ale utilizatorilor săi, chiar şi faţă de angajaţi, care nu au legitimitatea de a le accesa şi procesa.

Conform acuzaţiilor, „informaţiile ar fi putut fi utilizate pentru identificarea şi localizarea utilizatorilor platformei Twitter care publicau postări”, confrom comunicatului transmis de Departamentul american pentru Justiţie.

Dintre cei trei, doar Ahmad Abouammo, care este cetăţean american, a fost arestat, în Seattle, în timp ce ceilalţi doi se află, conform preconizărilor, pe teritoriul Arabiei Saudite, potrivit aceleiaşi surse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici