Doi foşti preşedinţi mexicani îl compară pe Trump cu Hitler

Felipe Calderon şi Vicente Fox, foşti preşedinţi mexicani, l-au comparat pe Donald Trump, candidatul republican la prezidenţialele din SUA, cu Adolf Hitler, acuzând că politica sa antiimigraţie este "rasistă", informează agenţia de presă Reuters.

2285 afișări
Imaginea articolului Doi foşti preşedinţi mexicani îl compară pe Trump cu Hitler

Doi foşti preşedinţi mexicani îl compară pe Trump cu Hitler (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Această abordare de a ridica în slăvi supremaţia albilor nu este doar una antimigraţie", a declarat, sâmbătă, Calderon, preşedinte al Mexicului în perioada 2006-2012, la o conferinţă în capitala Ciudad de Mexico.

"Comportamentul şi discursul său sunt orientate împotriva imigranţilor care au o culoare a pielii diferită de al lui, este rasist pe faţă şi exploatează sentimentele (cetăţenilor) cum a procedat Hitler în vremea lui", a susţinut Calderon.

Trump, care este favorit în cursa republicanilor care candidează la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, a acuzat Mexicul că trimite violatori şi traficanţi de droguri pe la frontiera cu SUA şi a declarat că va face pe orice mexican să plătească pentru construirea unui zid la frontiera dintre cele două ţări.

Şi fostul preşedinte mexican, Vicente Fox, sucesorul lui Calderon, l-a comparat pe Hitler într-un interviu acordat CNN. "Îmi aminteşte de Hitler", a declarat vineri Fox.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici