Doi indivizi, suspectaţi că pregăteau un atentat care viza un centru comercial din Germania, arestaţi

Doi indivizi, suspectaţi că pregăteau un atentat care viza un centru comercial din oraşul german Oberhausen, au fost arestaţi, a anunţat Poliţia în cursul nopţii de joi spre vineri, relatează Le Figaro.

1012 afișări
Imaginea articolului Doi indivizi, suspectaţi că pregăteau un atentat care viza un centru comercial din Germania, arestaţi

Doi indivizi, suspectaţi că pregăteau un atentat care viza un centru comercial din Germania, arestaţi (Imagine: EnergieAgentur.NRW)

Poliţia a precizat că este vorba despre doi fraţi în vârstă de 28, respectiv 31 de ani, origiari din Kosovo.

Anchetatorii încearcă să afle care era stadiul pregătirii acestui atac şi dacă sunt implicate şi alte persoane, potrivit unui comunicat al Poliţiei din Essen.

Poliţia, alertată de serviciile de informaţii, a trimis în cursul serii de joi agenţi în jurul centrului comercial şi într-un târg de Crăciun din apropiere, anunţă aceeaşi sursă.

Centrul comercial vizat, Centro, este unul dintre cele mai mari din Germania şi găzduieşte 250 de magazine vizitate în special de cumpărtori cu ocazia Crăciunului.

Luni seară, un tunisian de 24 de ani ce se afla la volanul unui camion a lovit un grup de oameni la un târg de Crăciun din Berlin. În urma atacului, revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, 12 persoane au murit şi aproximativ 50 au fost rănite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici