Doi israelieni, inculpaţi după ce au incendiat casa unui cuplu de palestinieni şi i-au lăsat să ardă de vii. A murit şi copilul lor de 18 luni

Doi israelieni au fost inculpaţi, duminică, pentru moartea unui cuplu palestinian şi a copilului lor de 18 luni, după ce i-au incendiat şi i-au lăsat să ardă de vii în Cisiordania în iulie 2015, transmite publicaţia Le Figaro.

652 afișări
Imaginea articolului Doi israelieni, inculpaţi după ce au incendiat casa unui cuplu de palestinieni şi i-au lăsat să ardă de vii. A murit şi copilul lor de 18 luni

Doi israelieni, inculpaţi după ce au incendiat casa unui cuplu de palestinieni şi i-au lăsat să ardă de vii. A murit şi copilul lor de 18 luni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Atacul a avut loc în satul Duma, în Cisiordania, în data de 31 iulie 2015. Atacatorii, dintre care unul minor, au aruncat un cocktail Molotov în locuinţa familiei în cursul nopţii, incendiu în urma căruia cei trei au ars de vii. Pe un zid din apropierea incendiului au fost descoperite mesaje precum "Răzbunare", "Trăiască Mesia", ceea ce a clasificat atacul aparţinând extremiştilor evrei.

Unul dintre atacatori este acuzat de ucidere din culpă şi celălalt, care este minor, de complicitate la comiterea crimei.

Atacul a declaşat un val de furie în societatea palestiniană, dar şi UE a condamnat atacul de la Duma, solicitând anchetarea rapidă a responsabilor de atac şi condamnarea acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici