Doi jihadişti apropiaţi lui Samy Amimour, un autor al masacrului din Bataclan, condamnaţi la Paris

Doi camarazi de drum ai lui Samy Amimour - unul dintre autorii măcelului comis la Bataclan pe 13 noiembrie - au fost condamnaţi vineri, la Paris, în absenţă, pentru că au plănuit în 2012 să ajungă în teatre ale jihadului armat, relatează Reuters în pagina electronică.

Doi jihadişti apropiaţi lui Samy Amimour, un autor al masacrului din Bataclan, condamnaţi la Paris (Imagine: Hepta)

Charaffe el Mouadan, declarat mort de către armata americană, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar Samir Bouabout - care este fugar - la trei ani.

Procesul acestor două adevărate "fantome", în vârstă de 26 şi, respectiv, 28 de ani, s-a desfăşurat fără inculpaţi şi fără avocaţi - care nu mai au veşti de la aceştia de doi ani şi jumătate şi care nu au dorit să fie prezenţi.

În acest proces ar fi urmat să fie judecat şi Samy Amimour - mort în timpul atacurilor de la 13 noiembrie -, însă tribunalul a decis, în cazul său, o stingere a acţiunii publice.

Acest trio s-a format în adolescenţă, la Drancy, în apropiere de Paris, de unde sunt originari cei teri bărbaţi. Samy Amimour şi Samir Bouabout au fost colegi de clasă la liceu.

Deveniţi tineri adulţi, ei se radicalizează - în mare parte pe Internet - şi încep să-şi facă planuri de plecare la frontiera pakistanezo-afgană sau în Yemen, ori în Mali - unul dintre ei -, potrivit elementelor din dosar prezentate în şedinţă.

Interogat la începutul lui 2013 de justiţie, Charaffe el Mouadan spune că a "învăţat multe lucruri" pe Internet. Aproximativ 100 de înregistrări video de propagandă au fost găsite pe hard diskul calculatorului său.

- Control judiciar

În aprilie 2012, alt caz pune justiţia pe urmele celor trei, care se informează despre modalităţi de plecare în Yemen sau Afganistan, pentru a efectua stagii de tir, şi care intră în contact, prin intermediul unuia dintre ei, cu un jihadist plecat în Mali

Ei sunt inculpaţi în octombrie 2012 şi plasaţi sub control judiciar, care-i obligă să se prezinte la un comisariat săptămânal, însă reuşesc să scape în august şi septembrie 2013.

Charaffe el Mouadan pleacă, la vremea respectivă, în Siria. Cei doi confraţi mai mari ai săi, însoţiţi la momentul plecării de Omar Ismaïl Mostefaï - la rândul său un viitor membru al comandoului de la Bataclan -, îl urmează câteva săptămâni mai târziu.

Cu excepţia lui Samy Amimour, soarta acestora este în continuare necunoscută. Un purtător de cuvânt al armatei americane a anunţat, în urmă cu peste două săptămâni, moartea lui Charaffe el Mouadan în Siria, precizând că acesta pregătea "activ noi atentate".

Procurorul a cerut pedepse de şapte ani împotriva celui mai tânăr, "în mod evident cel mai charismatic dintre cei trei şi cel mai hotărât", şi de şase ani împotriva lui Samir Bouabout, cu o perioadă de siguranţă de două treimi.

"S-au stabilit în mod formal convingerile lor jihadiste şi fascinaţia lor faţă de lupta armată", a declarat în şedinţă procurorul Benjamin Chambre. "Interesul lor era să plece într-o ţară aflată în război, nu există niciun dubiu în acest sens", a subliniat el.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 5 comentarii
Taguri:
FRANŢA ,
PEDEPSE ,
AMIMOUR
COMENTARII
  • Dacian 17 ian 2016

    @Vali-NU Violenței Nu confunda pionii cu Responsabilii-administrația creștinofobă a statelor vest-UE care i-au naturalizat pe coloniștii Necreștini, ca să aducă vrajbă,război civil! NU prin exterminare de civili nevinovați rezolvi problema,dar Rapatriere pașnică prin nave militare! Pentru…

  • Dacian 17 ian 2016

    ...Nu amestecului dintre neghină și grâu sau dintre profitori(poligamii) și martiri(creștinii din Egipt,Etiopia sau Irak,Siria ) discriminați la ei acasă timp de secole! Statele UE NU le acordă azil Creștinilor ce stau la Consulatele statelor UE și sunt refuzați(fiind săraci),dar coloniștilor…

  • Vali 17 ian 2016

    Musulmanii si africanii sunt dusmanii omenirii. Trebuie exetrminati.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Nu mai e nimic de făcut?! Anunţul care arată DEZASTRUL cu cinci zile înainte de alegeri. Datele despre Firea sunt de NECONTESTAT