Doi minori palestinieni, UCIŞI în confruntări cu armata israeliană după incendiile din Cisiordania - VIDEO

Doi minori palestinieni au fost ucişi vineri, în confruntări din timpul unor manifestaţii în Cisiordania şi Fâşia Gaza, declanşate de arderea de viu a lui Ali Saad Dawabsha, un copil palestinian în vârstă de 18 luni într-un incendiu provocat de colonişti israelieni, relatează Le Monde online.

581 afișări
Imaginea articolului Doi minori palestinieni, UCIŞI în confruntări cu armata israeliană după incendiile din Cisiordania - VIDEO

Doi minori palestinieni, ucişi în confruntări cu armata israeliană după incendiile din Cisiordania (Foto: AFP)

Laith Khaldi, în vârstă de 14 ani, din tabăra de refugiaţi de la Jalazon, a fost împuşcat în piept în timpul acestor confruntări care au izbucnit vineri seara în apropiere de punctul de control de la Atara. El a murit din cauza rănilor, la spital, după câteva ore, potrivit unor surse palestiniene medicale şi din domeniul securităţii.

"Un suspect palestinian a lansat un coctail Molotov către un post militar, la Bir Zeit. Militarii au ripostat trăgând asupra atacatorului", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene.

- "Impunitatea" coloniştilor israelieni

Un al treilea palestinian, în vârstă de 17 ani, a fost ucis anterior, tot vineri, iar un al patrulea a fost rănit de tiruri israeliene în Fâşia Gaza, după ce s-au apropiat de frontiera cu Israelul.

După incendiul în care a ars de viu Ali Saad Dawabsha, premierul Benjamin Nétanyahu a denunţat un "act terorist" - un calificativ folosit extrem rar de Israel despre atacuri israeliene împotriva palestinienilor - şi a ordonat "arestarea criminalilor şi aducerea lor în faţa justiţiei". El a reiterat aceste angajamente într-o rară convorbire la telefon cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Abbas a declarat vineri seara că se "îndoieşte că Israelul va face cu adevărat dreptate" şi a acuzat această ţară că este "direct responsabilă" de moartea lui Ali Dawabsha, din cauza "impunităţii" pe care o acordă coloniştilor.

El a anunţat că palestinienii urmau să depună sâmbătă un nou dosar pentru "crimă de război" la Curtea penală internaţională (CPI).

Militanţi de extremă dreapta şi colonişti israelieni comit, de ani de zile, unor agresiuni şi acte de vandalism împotriva palestinienilor şi arabilor israelieni.

Demolarea, săptămâna aceasta, a două imobile ilegale la Beit El, hotărâtă de către Curtea Supremă israeliană, a provocat furia coloniştilor, în pofida faptului că Guvernul israelian a anunţat imediat că va construi 300 de locuinţe în această colonie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici