Doi morţi în urma naufragiului unui feribot în largul Filipinelor

Două persoane, din cele 57 care se aflau la bordul unui feribot, au murit vineri în largul Filipinelor, potrivit unui bilanţ provizoriu anunţat de salvatori.

86 afișări
Imaginea articolului Doi morţi în urma naufragiului unui feribot în largul Filipinelor

Doi morţi în urma naufragiului unui feribot în largul Filipinelor (Imagine: Shutterstock)

Accidentul s-a produs vineri dimineaţa, din motive încă necunoscute, la aproximativ doi kilometri de coastele Insulei Burias (centru).

Cincizeci şi cinci de pasageri au fost salvaţi, iar două femei au murit înecate.

Pescari aflaţi la bordul unor bărci mici cu motor au fost prezenţi printre primii în zonă, reuşind să salveze zeci de persoane, potrivit unui oficial adjunct al Pazei de Coastă locale, Bayani Belisario.

"Ei (pasagerii) înotau în vestele de salvare şi salvatorii i-au scos din apă", a spus el pentru AFP, în timp ce alţii nu au avut nevoie de ajutor pentru a se salva.

Cincizeci şi şapte de persoane - 35 de pasageri şi 22 de membri ai echipajului - erau înregistraţi la bordul feribotului, dar ar putea exista şi alţii care nu au fost înscrişi, o practică obişnuită în Filipine.

Accidentele de feribot, mijloc de transport indispensabil în acest arhipelag format din 7.100 de insule şi locuit de 92 de milioane de locuitori, sunt frecvente, fiind cauzate cel mai adesea de întreţinerea precară a ambarcaţiunilor şi nerespectarea măsurilor de securitate.

În iunie 2008, MV Princess of the Stars s-a scufundat din cauza valurilor provocate de taifunul Fengshen, un accident soldat cu aproape 800 de morţi şi dispăruţi.

Cel mai grav accident maritim din lume survenit pe timp de pace a avut loc în Filipine în 1987 şi s-a soldat cu peste 4.000 de morţi în urma unei coliziuni între Dona Paz, o navă cu turişti la bord, şi un petrolier, la sud de Manila.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici