Doi morţi şi 26 de răniţi în Olanda, în urma unor coliziuni între 150 de vehicule, cauzate de ceaţă

Cel puţin 150 de vehicule au fost implicate în coliziuni în lanţ din cauza ceţii, marţi, pe o autostradă din Olanda, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor 26, au anunţat autorităţile olandeze.

156 afișări
Imaginea articolului Doi morţi şi 26 de răniţi în Olanda, în urma unor coliziuni între 150 de vehicule, cauzate de ceaţă

Doi morţi şi 26 de răniţi în Olanda, în urma unor coliziuni între 150 de vehicule, cauzate de ceaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coliziunile s-au produs la o oră de vârf pe ambele sensuri de circulaţie de pe autostrada A58, în zona satului Heinkenszand, situat între oraşele Goes şi Middelburg.

Marţi "dimineaţă, din cauza ceţii dense, au avut loc mai multe accidente la scurt timp după ora 8.00 (9.00, ora României)", a declarat Hans Hubregtse, purtător de cuvânt al serviciilor de intervenţie pentru regiunea Zelande.

Conform unui bilanţ provizoriu, două persoane au decedat, a afirmat Esther Boot, purtător de cuvânt al poliţiei locale. "Există de asemenea 26 de răniţi, dintre care unii în stare gravă".

Aproximativ 50 de ambulanţe au fost trimise la locul accidentelor, precum şi un elicopter medical, care iniţial a avut dificultăţi din cauza ceţii.

"Circulam cu viteză redusă din cauza lipsei vizibilităţii şi, dintr-o dată, ne-am trezit în faţa unui zid de ceaţă", a declarat Inge Geldof, un martor care nu a fost implicat în coliziuni, citat de televiziunea publică olandeză NOS. "Din fericire, am putut frâna la timp", a adăugat acesta.

Mai mulţi martori citaţi de NOS au afirmat că unii şoferi circulau cu 120-130 de kilometri pe oră, fără a avea farurile aprinse. "Nu se vedea la 50 de metri şi erau totuşi unii care intrau în depăşire cu viteză", a declarat un alt martor, pentru televiziunea locală Omroep Zeeland.

Personalul de pe ambulanţe a fost nevoit să meargă pe jos până la unele victime, pentru că maşinile accidentate blocau drumul, potrivit presei olandeze.

Într-un mesaj postat pe Twitter, serviciile de intervenţie le-au cerut persoanelor din vehiculele implicate în coliziuni să "rămână în apropierea maşinilor lor". "Un autobuz va trece pentru a vă transporta într-un loc unde vom avea grijă de voi. Lăsaţi cheile în contact".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici