Doi oficiali nord-coreeni, implicaţi în programul balistic al Phenianului, vizaţi de noi sancţiuni impuse de SUA

Statele Unite au impus sancţiuni la adresa a doi oficiali nord-coreeni implicaţi în dezvoltarea programului balistic al regimului de la Phenian, a anunţat Trezoreria americană, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Dpa.

5140 afișări
Imaginea articolului Doi oficiali nord-coreeni, implicaţi în programul balistic al Phenianului, vizaţi de noi sancţiuni impuse de SUA

Doi oficiali nord-coreeni, implicaţi în programul balistic al Phenianului, vizaţi de sancţiuni SUA

Autorităţile americane au indicat că sancţiunile îi vizează pe Kim Jong Sik şi Ri Pyong Chol. Cei doi se află deja pe lista de sancţiuni ONU care a fost aprobată vineri de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

"Trezoreria vizează liderii programelor balistice nord-coreene, ca parte a campaniei noastre de presiune maximală pentru izolarea Coreei de Nord şi obţinerea unei denuclearizări complete a Peninsulei Coreene", a afirmat Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, potrivit unui comunicat.

Potrivit autorităţilor SUA, Kim Jong Sik este o figură-cheie în eforturile nord-coreene de a trece de la combustibil lichid la cel solid pentru rachete, în timp ce Ri Pyong Choliar este un oficial de maximă importanţă, implicat în dezvoltarea rachetelor balistice intercontinentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici