Doi pakistanezi, arestaţi în Italia pentru implicare în atentatele din India din noiembrie 2008

Autorităţile italiene au arestat sâmbătă doi pakistanezi, bănuiţi că au oferit sprijin logistic teroriştilor care au comis atentatele din India din noiembrie 2008, soldate cu 160 de victime, relatează CNN.

18 afișări
Imaginea articolului Doi pakistanezi, arestaţi în Italia pentru implicare în atentatele din India din noiembrie 2008

Doi pakistanezi, arestaţi în Italia pentru implicare în atentatele din India din noiembrie 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suspecţii au fost arestaţi în oraşul Brescia, a precizat Stefano Fonzi, directorul Diviziei pentru investigaţii generale şi operaţiuni speciale.

În data de 25 noiembrie 2008, cu o zi înaintea producerii atacurilor de la Bombay, cei doi au transferat 229 de dolari, care au fost folosiţi pentru activarea conexiunilor telefonice prin Internet folosite de suspecţi.

Alte două persoane care au legături cu agenţia de transferuri financiare din Brescia au fost reţinute pentru alte activităţi ilegale, a precizat Fonzi, adăugând că poliţia caută şi un al cincilea suspect.

Poliţia italiană a declanşat ancheta la o lună după atacuri, în baza unor informaţii primite din partea poliţiei indiene şi a FBI, care indicau că fondurile au fost transferate din Italia.

Autorităţile italiene şi-au concentrat atenţia asupra agenţiei din Brescia după ce au descoperit că banii au fost transferaţi de o persoană cu nume musulman, care însă nu intrase niciodată în Italia.

Atacurile din India au durat patru zile, fiind îndreptate asupra mai multor hoteluri şi a unui centru evreiesc şi provocând moartea a 160 de persoane.

Conform poliţiei indiene, în atacuri au fost implicaţi zece pakistanezi, dintre care nouă au fost ucişi în timpul confruntărilor.

Singurul suspect care a supravieţuit a indicat legături între atentate şi liderul Lashkar-e-Tayyiba, un grup militant cu baza în Pakistan, a cărui activitate este interzisă în India.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici