Doi poliţişti, răniţi în cursul protestului faţă de partidul antiimigraţie AfD de la Koln

Cel puţin doi agenţi de poliţie au fost răniţi în cursul incidentelor violente din timpul demonstraţiei împotriva partidului antiimigraţie Alternativă pentru Germania (AfD) de la Koln, unde are loc congresul formaţiunii de extremă-dreapta, relatează agenţia de ştiri Reuters.

483 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti, răniţi în cursul protestului faţă de partidul antiimigraţie AfD de la Koln

Doi poliţişti, răniţi în cursul protestului faţă de partidul antiimigraţie AfD de la Koln (Imagine: Twitter)

Peste 4.000 de poliţişti, forţele speciale de intervenţie împotriva demonstranţilor şi agenţi călare, au fost desfăşuraţi pentru a asigura securitatea la mitingurile anunţate la Koln, la care se estimează că vor participa până la 50.000 de protestatari, inclusiv aproximativ 1.000 de activişti de extremă-stânga.

Postul n-tv a difuzat imagini au arătat incidente violente între un grup de aproximativ 50 de protestatari şi forţele de ordine, iar un corespondent de la faţa locului a transmis că poliţia a folosit sprayuri cu piper împotriva unor demonstranţi.

Doi agenţi au fost răniţi, iar o maşină a fost incendiată în cursul violenţelor.

 

Membrii formaţiunii se reunesc la Koln pentru a discuta despre strategia privind alegerile legislative germane din luna septembrie.

Partidul antiimigraţie Alternativă pentru Germania, care a capitalizat nemulţumirea publică legată de abordarea cancelarului Angela Merkel în ceea ce priveşte refugiaţii, este creditat cu 8-10% din intenţiile de vot, înaintea scrutinului legisaltiv din luna septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici