Doi români, condamnaţi la închisoare în Irlanda de Nord pentru trafic de persoane şi proxenetism

Doi români au fost condamnaţi la închisare, miercuri, de o instanţă din Irlanda de Nord, după ce aceştia au fost găsiţi vinovaţi pentru trafic de persoane şi proxenetism, relatează site-ul Belfast Live.

1454 afișări
Imaginea articolului Doi români, condamnaţi la închisoare în Irlanda de Nord pentru trafic de persoane şi proxenetism

Doi români, condamaţi la închisoare în Irlanda de Nord pentru trafic de persoane şi proxenetism

Fraţii Decebal şi Spartacus Mihai erau membri ai unui grup infracţional organizat, iar aceştia şi-au recunoscut vinovăţia pentru comiterea faptelor de proxenetism şi trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, potrivit autorităţilor irlandeze.

Decebal Mihai, în vârstă de 28 de ani, a primit pedeapsa de patru ani de închisoare, iar Spartacus Mihai, în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare. Potrivit legii, ambii vor executa doar jumătate din pedepse.

Mark Bell, inspectorul-şef al Poliţiei nord-irlandeze pentru combaterea sclaviei moderne şi a traficului de persoane a precizat că cei doi români au fost arestaţi în urma unei ample operaţiuni a forţelor de ordine.

”Cei doi fraţi erau membri ai unui grup infracţional organizat, implicat în traficarea unor femei în şi din Irlanda de Nord, cu scopul exploatării sexuale. Poliţia a acţionat după primirea unor informaţii de la o persoană particulară, efectuând percheziţii în estul Belfastului şi în Banbridge, în luna mai a anului trecut. La două adrese au fost găsite patru femei cu vârste între 19 şi 30 de ani, care au fost identificate ca victime potenţiale ale exploatării sexuale”, a declarat Bell.

Conform anchetatorilor, cei doi români ar fi câştigat peste 175.000 de lire sterline din traficul de persoane în ultimii trei ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici