Doi români, la bordul unui vas de croazieră plasat în carantină în Venezuela

Cel puţin 50 de străini, între care şi doi cetăţeni români, se află la bordul vasului de croazieră Ocean Dream plasat în carantină în Venezuela din cauza gripei A H1N1, a anunţat Agencia Boliviariana de Noticias, în pagina electronică.

31 afișări
Imaginea articolului Doi români, la bordul unui vas de croazieră plasat în carantină în Venezuela

Doi români, la bordul unui vas de croazieră plasat în carantină în Venezuela (Imagine: Stefan Grotsch)

Situaţia la bordul navei este sub control potrivit adjunctului ministrului pentru Sănătate publică, Nancy Perez Sierra. "Situaţia a fost rezolvată în aceeaşi zi. Tot ce trebuie să facem acum este să monitorizăm toţi pasagerii care ar fi putut intra în contact cu persoanele care au prezentat simptome", a explicat aceasta joi, precizând că trei membri ai echipajului au fost testaţi pozitiv, iar alte 14 persoane prezintă simptomele gripei A H1N1.

Nava părăsise portul Margarita Island duminică, urmând să treacă prin Caraibe, Barbados, Aruba în opt zile, după care să revină în Venezuela. Căpitanul a anunţat situaţia în mai multe porturi, dar nu a primit permisiunea de a acosta, fiind nevoit să se întoarcă în Venezuela.

Perez Sierra a anunţat că cei trei membri ai echipajului au manifestat primele simptome la 3 iunie, şi vor sta în carantină până la 24 iunie, dar se recuperează bine. Pasagerii venezuelani au primit permisiunea de a debarca, iar la bordul navei a fost instituită carantina.

"Este vorba de 326 de venezuelani care au fost în croazieră şi 55 de străini care au acostat în acest port. Aceasta înseamnă că 381 de persoane au revenit din coazieră. Datele lor personale au fost înregistrate, au fost cazaţi la diferite hoteluri, iar unii s-au întors deja în ţara de origine şi ştiu că trebuie să anunţe orice fel de simptom", a precizat oficialul.

Perez Sierra a declarat că numărul total al persoanelor aflate la bord era de 1.237, dintre care 470 membri ai echipajului. Printre pasagerii străini se află şi doi români, potrivit agenţiei venezuelane. Numai un argentianian şi un venezuelan au prezentat simptome gripale, aceştia primind tratament şi fiind plasaţi în carantină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici