Doi sirieni, judecaţi în Turcia pentru moartea lui Aylan Kurdi, băieţelul de 3 ani înecat în drumul spre Europa

Doi presupuşi traficanţi de persoane sunt judecaţi în Turcia sub acuzaţia că au provocat moartea băiatului sirian Aylan Kurdi, în vârstă de trei ani la momentul tragediei, dar şi a altor patru migranţi, relatează AP în pagina electronică.

1038 afișări
Imaginea articolului Doi sirieni, judecaţi în Turcia pentru moartea lui Aylan Kurdi, băieţelul de 3 ani înecat în drumul spre Europa

Doi sirieni, judecaţi în Turcia pentru moartea lui Aylan Kurdi, băieţelul de 3 ani înecat în drumul spre Europa

O imagine cu trupul neînsufleţit al băiatului, zăcând cu faţa în jos pe plajă în zona staţiunii balneare turce Bodrum, a atras atenţia întregii lumi asupra crizei migraţiei, ilustrând suferinţa şi riscurile pe care şi le asumă oamenii care fug din calea războiului din Siria.

Procesul împotriva sirienilor Muwafaka Alabash şi Asem Alfrhad a început joi, la Bodrum.

Ei riscă până la 35 de ani de închisoare fiecare, în cazul în care vor fi condamnaţi pentru trafic de persoane şi provocarea morţii a cinci persoane.

Fratele şi mama lui Aylan au murit, şi ei, în timpul acestei traversări de la Bodrum către Insula elenă Kos.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici