Dolarul a crescut faţă de monedele importante după anunţurile Fed

  • Dolarul a crescut joi faţă de monedele importante, în urma evaluării optimiste a redresării economice a SUA făcută de Rezerva Federală
  • În cadrul reuniunii de politică monetară, Fed s-a angajat să menţină ratele aproape de zero ani de zile
  • Fed se aşteaptă, de asemenea, ca evoluţia economiei să se îmbunătăţească
1725 afișări
Imaginea articolului Dolarul a crescut faţă de monedele importante după anunţurile Fed

Dolarul a crescut faţă de monedele importante după anunţurile Fed

În cadrul reuniunii de politică monetară, Fed s-a angajat să menţină ratele aproape de zero ani de zile, până când piaţa va atinge „ocuparea maximă a forţei de muncă” şi inflaţia va „depăşi moderat” obiectivul de inflaţie de 2% o perioadă de timp.

Fed se aşteaptă, de asemenea, ca evoluţia economiei să se îmbunătăţească după scăderea indusă de coronavirus.

Dolarul a scăzut iniţial după anunţul Fed şi după apariţia datele mai slabe decât era de aşteptat despre vânzările cu amănuntul din SUA, dar a trecut în teritoriul pozitiv după comentariul preşedintelui Jerome Powell asupra perspectivelor economice.

Yenul japonez, văzut drept o monedă de refugiu, a ajuns la 105,035 unităţi/dolar, iar yuanul s-a apropiat de maximul a 16 luni, de 6,7652 unităţi pe dolar, pe care l-a atins marţi, după vânzările cu amănuntul puternice şi datele privind producţia industrială.

Lira sterlină a ajuns la 1,2933 dolari, după ce a scăzut cu peste 3,5% faţă de moneda americană şi de euro săptămâna trecută.

Dolarul australian s-a tranzacţionat la 0,7304 USD, după ce datele au arătat o scădere a şomajului în august.

Fed a anunţat că va trece la stimualrea economiei, de la politica de stabilizare a pieţelor financiar, că va continua achiziţia de obligaţiuni guvernamentale şi a apreciat că economia americană va scădea în acest an cu doar 3,7%, sub prognoza din iunie de 6,5%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dolar,
fed,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici