Dominic Raab şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de prim-ministru al Marii Britanii

Dominic Raab, fostul ministru britanic pentru Brexit, a transmis sâmbătă că va candida pentru funcţia de prim-ministru al Marii Britanii, devenind al şaselea candidat anunţat în urma demisiei premierului Theresa May, relatează Reuters.

1531 afișări
Imaginea articolului Dominic Raab şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de prim-ministru al Marii Britanii

Dominic Raab şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de prim-ministru al Marii Britanii

Fostul ministru pentru Brexit a anunţat că va lupta pentru obţinerea unui acord Brexit mai bun.

„Îndeplinirea Brexit va necesita concentrare şi disciplină. În calitate de fost ministru pentru Brexit, am experienţa necesară”, a transmis Raab prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

În cursa pentru funcţia de prim-ministru participă momentan ministrul de Externe, Jeremy Hunt, ministrul pentru Dezvoltare Internaţională, Rory Stewart, ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, fostul ministru pentru Brexit Boris Johnson şi fostul ministru al Muncii, Esther McVey.

Theresa May a anunţat, vineri dimineaţă, că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit, urmând să rămână la conducerea Guvernului până la desemnarea succesorului său.

"Îmi este clar acum că este în interesul Marii Britanii ca un nou prim-ministru să coordoneze aceste eforturi. Anunţ astăzi că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie. Am stabilit cu preşedintele consiliului de conducere al partidului ca procedura pentru desemnarea noului lider al formaţiunii să înceapă săptămâna următoare", a precizat Theresa May.

Practic, Theresa May va fi premier interimar al Marii Britanii până la desemnarea succesorului său de către Partidul Conservator (centru-dreapta). Procedura pentru desemnarea noului lider al Partidului Conservator, care va fi şi prim-ministru, ar trebui să dureze câteva săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici