Dominique Strauss-Kahn, arestat pentru tentativă de viol. Cererea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă - VIDEO

Judecătorul instanţei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cauţiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, hotărând menţinerea acestuia în arest preventiv şi încarcerarea. Judecătoarea Melissa Jackson a evocat riscul ca directorul FMI să fugă din Statele Unite, după ce acesta a fost arestat sâmbătă la aeroport.

2318 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, arestat pentru tentativă de viol. Cererea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă - VIDEO

Dominique Strauss-Kahn, arestat pentru tentativă de viol. Cererea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorii americani ceruseră în instanţă menţinerea în detenţie a directorului FMI şi respingerea posibilităţii eliberării pe cauţiune, în timp ce avocaţii apărării doreau eliberarea contra unei cauţiuni de un milion de dolari şi mutarea temporară la fiica sa, care locuieşte la New York.

"Există informaţii conform cărora a avut o conduită similară în cel puţin un alt caz", a argumentat procurorul în instanţă.

Avocatul apărării a precizat că directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masă cu o persoană care poate confirma acest lucru. "S-a grăbit pentru a merge să ia masa cu o persoană care poate confirma", a declarat avocatul Benjamin Brafman în faţa judecătoarei Melissa Jackson.

Benjamin Brafman s-a declarat "dezamăgit" de hotărârea judecătoarei de menţinere a clientului său în detenţie, afirmând că "lupta abia începe".

"Credem în nevinovăţia domnului Strauss-Kahn. Cerem să i se recunoască prezumţia de nevinovăţie", a spus avocatul.

Următoarea audiere în procesul intentat directorului FMI a fost fixată pe 20 mai.

În paralel, FMI a comunicat că Strauss-Kahn a plătit sâmbătă cazarea la Hotelul Sofitel din New York, mai precis 525 de dolari. "Din ceea ce ştiu, tariful camerei a fost de 525 de dolari şi a fost o călătorie privată a directorului general", a declarat William Murray, purtătorul de cuvânt al FMI.

Şeful FMI neagă faptele care îi sunt reproşate - avocat

Dominique Strauss-Kahn a negat în instanţă faptele care i-au fost reproşate, afirmă unul dintre avocaţii acestuia.

Avocatul a precizat că directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masă cu o persoană care poate confirma acest lucru.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus luni la un tribunal din New York pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sâmbătă la New York, fiind acuzat de agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană, după ce o cameristă l-ar fi denunţat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici