Dominique Strauss-Kahn, eliberat după ce a fost reţinut într-un caz de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat miercuri seara, după ce a fost reţinut la Lille într-un caz de proxenetism. "Fostul director FMI este foarte mulţumit că a fost audiat", a declarat avocatul său.

373 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, eliberat după ce a fost reţinut într-un caz de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, este interogat în legătură cu petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris şi Washington, cu scopul de a stabili dacă ştia că femeile care participau la aceste petreceri erau prostituate.

Mai multe deplasări ale acestora au fost organizate şi finanţate de doi oameni de afaceri din regiunea Lille, Fabrice Paszkowski, directorul unei companii de echipamente medicale, şi David Roquet, fost director al unei filiale a grupului de construcţii Eiffage.

În total, opt persoane au fost inculpate în acest caz, între care trei membri ai conducerii Hotelului Carlton din Lille, un avocat şi un ofiţer superior din cadrul poliţiei locale, comisarul Jean-Christophe Lagarde.

Ultima dintre aceste deplasări a avut loc între 11 şi 13 mai 2011, în capitala americană, înaintea arestării lui DSK în cazul Sofitel din New York. În acest caz, în care camerista Nafissatou Diallo îl acuza pe DSK de agresiune sexuală, acuzaţiile penale au fost abandonate de justiţia americană.

Însă cazul Sofitel, iar ulterior cazul Carlton au pus capăt ambiţiilor prezidenţiale în Franţa ale fostului ministru socialist al Finanţelor, în perioada 1997-1999, favorit în sondaje până la izbucnirea scandalului, care l-a costat postul de la FMI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici