Dominique Strauss-Kahn: "Politica, pentru mine, este de domeniul trecutului"

Dominique Strauss-Kahn a dat asigurări miercuri că politica este "de domeniul trecutului" în ceea ce îl priveşte şi că vrea să se consacre noii sale funcţii de consilier, într-un interviu pentru televiziunea rusă în care comentează despre situaţia economică mondială şi cazul Snowden.

99 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn: "Politica, pentru mine, este de domeniul trecutului"

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poltica, pentru mine, este de domeniul trecutului", a declarat fostul director FMI, intervievat de postul Rosia 24 şi agenţia Itar-Tass despre arestarea sa la New York, în 2011, şi ambiţiile sale prezidenţiale din perioada respectivă.

"În prezent acţionez în calitate de consilier al unor guverne şi firme mari în numeroase ţări, în toate colţurile lumii, şi anume în Rusia, în Africa, în America Latină", a declarat el, potrivit traducerii în rusă a răspunsurilor sale - în franceză.

"Încerc cum pot mai bine să îmi îndeplinesc rolul şi să ofer cele mai pertinente sfaturi cu putinţă", a adăugat Strauss-Khan.

Fostul aspirant socialist la preşedinţia franceză a fost numit în iulie membru al consiliilor de supraveghere a două instituţii financiare deţinute cu majoritate de puteri publice ruse, şi anume Fondul rus pentru investiţii directe (RDFI) şi Banca rusă pentru dezvoltarea regiunilor (BRDR), controlate de către gigantul petrolier Rosneft.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici