Donald Trump a anunţat că Statele Unite nu se vor retrage din NAFTA ”în acest moment”

Donald Trump le-a comunicat liderilor Mexicului şi Canadei că Statele Unite nu vor ieşi din Acordul Nord-American de Comerţ Liber ”în acest moment”, după ce în presă au apărut voci care declarau că administraţia prezidenţială ameninţă cu retragerea din NAFTA, tratat încheiat în 1994, scrie The Telegraph.

2155 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a anunţat că Statele Unite nu se vor retrage din NAFTA ”în acest moment”

Donald Trump

Casa Albă a făcut anunţul surprinzător după ce a comunicat că preşedintele Trump a avut convorbiri telefonice cu liderul mexican, Enrique Pena Nieto şi cu premierul Canadei, Justin Trudeau.

Descriind conversaţiile drept ”plăcute şi productive”, comunicatul de presă anunţa că Donald Trump a fost de acord să nu retragă SUA din NAFTA ”în acest moment”, liderii convenind să înceapă renegocieri cu privire la acest tratat pentru ca toate cele trei state să beneficieze de pe urma acestuia.

”Este onoarea mea să actualizez Acordul Nord-American de Comerţ Liber prin renegocieri”, a declarat Trump.

Guvernul mexican a confirmat convorbirea telefonică printr-un comunicat de presă.

”Liderii au convenit să menţină NAFTA şi să lucreze împreună cu statul canadian în vederea unor renegocieri în beneficiul celor trei ţări”, se precizează în comunicat.

Anunţul a venit ca urmare a unor voci care spuneau că preşedintele Donald Trump se gândeşte să emite un ordin executiv pentru a retrage Statele Unite din Acordul Nord-American de Comerţ Liber, scrie The Telegraph.

Preşedintele Donald Trump a susţinut încă din campania prezidenţială că NAFTA că este un "dezastru" pentru economia SUA, spunând că este responsabil pentru dispariţia a milioane de locuri de muncă din domeniul industriei, care au fost date spre cetăţenii Mexicului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici