Donald Trump a comis-o iar. Twitter a blocat un mesaj prin care acesta „încuraja oamenii să voteze de două ori”

  • Donald Trump a „făcut-o lată” iar pe Twitter.
  • În consecinţă, Twitter i-a blocat un mesaj care i-ar fi îndemnat pe alegători să voteze de două ori.
  • Se apropie alegerile prezidenţiale iar Donald Trump e îngrijorat, pesemne. Din nefericire pentru el, Twitter e cu ochii pe ce scrie.
1488 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a comis-o iar. Twitter a blocat un mesaj prin care acesta „încuraja oamenii să voteze de două ori”

Donald Trump a comis-o iar. Twitter a blocat un mesaj prin care acesta „încuraja oamenii să voteze de două ori”

Şeful SUA scrisese un mesaj către cetăţenii din Carolina de Nord. „Carolina de Nord: Pentru a te asigura că buletinul tău de vot contează, semnează-l şi trimite-l din timp. Când se deschid urnele, mergi la secţia de votare şi vezi dacă a fost numărat. Dacă nu, votează! Buletinul tău de vot semnat nu va fi numărat, pentru că votul de la urne s-a înregistrat. Nu-i lăsa să-ţi ia votul în mod ilegal”. 
 
Twitter a reacţionat ferm şi a pus o atenţionare pe mesajul lui Trump. Platforma a precizat că mesajul preşedintelui încalcă regulile integrităţii civice, aşa că l-a blocat. 
 
Ca să se asigure că oamenii au înţeles mesajul, Twitter a făcut o precizare sub mesajul  blocat al lui Trump, prin care aminteşte americanilor că votul la dublu este ilegal în Carolina de Nord. În plus, platforma a adăugat că: „Pentru a-i proteja pe oameni pe Twitter, vom limita diseminarea mesajelor care îi sfătuiesc pe oameni să ia anumite decizii ilegale în contextul alegerilor sau prin care votul lor să ajungă să fie invalidat”. 
 

„Santinela” Twitter, pusă pe delirul lui Trump 

 
Twitter monitorizează atent activitatea online a şefului de stat în ultimele luni, blocându-i rapid mai multe mesaje. Cel mai grav a fost despre „violenţa glorificată”, cu trimitere la protestele rezultate în urma deceselui lui George Floyd, împuşcat de un poliţist. 
 
Rămâne de văzut cu idei va mai veni Trump. Un lucru e cert: Twitter nu se va sfii să-l blocheze din nou. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici