Donald Trump a decis înlocuirea lui Dan Coats, directorul agenţiilor de informaţii din SUA

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat duminică seară că intenţionează să îl nominalizeze pe John Ratcliffe pentru postul de director al Comunităţii serviciilor de informaţii americane, înlocuindu-l astfel de Dan Coats, care a decis să demisioneze, informează site-ul Axios.com şi postul CNN.

1487 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a decis înlocuirea lui Dan Coats, directorul agenţiilor de informaţii din SUA

Donald Trump a decis înlocuirea lui Dan Coats, directorul agenţiilor de informaţii din SUA

"Sunt încântat să anunţ că foarte respectatul congresman John Ratcliffe, din Texas, va fi nominalizat de mine pentru a fi director al Comunităţii agenţiilor de informaţii. Fost procuror, John va conduce şi va inspira măreţie pentru ţara pe care o iubeşte. Dan Coats, actualul director, se va retrage din funcţie pe 15 august. Aş vrea să îi mulţumesc lui Dan pentru activitatea sa extraordinară în slujba ţării. Directorul interimar va fi anunţat în scurt timp", a declarat Donald Trump duminică seară prin Twitter.

Conform unor surse de la Casa Albă citate de site-ul Axios.com, Donald Trump a decis să îl desemneze pe congresmanul republican John Ratcliffe pentru funcţia de director al Comunităţii serviciilor de informaţii pentru că a fost foarte încântat de modul în care acesta a contestat în cursul audierilor desfăşurate recent în Camera Reprezentanţilor raportul Comisiei Robert Mueller, care a anchetat ingerinţele electorale ruse.

Cotidianul The New York Times a relatat iniţial că John Ratcliffe era favorit pentru a deveni director al Comunităţii serviciilor de informaţii din SUA.

Surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com afirmau pe 12 iulie că Donald Trump ar intenţiona să îl înlocuiască pe Dan Coats din funcţia de director al Comunităţii serviciilor de informaţii americane. Donald Trump ar fi vrut chiar desfiinţarea funcţiei de director al Comunităţii serviciilor de informaţii, deoarece o consideră birocratică, dar, întrucât acest lucru nu este posibil, preşedintele ar fi analizat posibilitatea "diminuării atribuţiilor" acestui post, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial de la Washington.

Dan Coats l-a deranjat pe Donald Trump de mai multe ori prin declaraţii publice. În 2018, Dan Coats a criticat, într-un interviu acordat NBC, presupusa relaţie apropiată pe care Donald Trump o are cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. În urmă cu câteva luni, Dan Coats a declarat în Senatul SUA că este improbabil ca regimul din Coreea de Nord să renunţe la armele nucleare, deşi Donald Trump susţine că înregistrează progrese în dialogul cu liderul de la Phenian, Kim Jong-Un.

Directorul Comunităţii serviciilor de informaţii americane îi este subordonat direct preşedintelui şi are rolul coordonării tuturor agenţiilor secrete din SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici