Donald Trump a declarat că liderul reţelei Al-Quaida din Peninsula Arabică a fost ucis în Yemen

Preşedintele american Donald Trump a declarat, joi, că Statele Unite l-au ucis pe liderul reţelei Al-Quaida din Peninsula Arabică (AQAP), Qassim al-Raymi, într-o operaţiune de combatere a terorismului în Yemen, potrivit Reuters.

2603 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a declarat că liderul reţelei Al-Quaida din Peninsula Arabică a fost ucis în Yemen

Donald Trump a declarat că liderul reţelei Al-Quaida din Peninsula Arabică a fost ucis în Yemen

"Sub conducerea lui Raymi, AQAP a comis violenţe de necnceput împotriva civililor din Yemen şi a căutat să conducă şi să inspire numeroase atacuri împotriva Statelor Unite şi a forţelor noastre", a transmis Trump într-un comunicat.

„Moartea sa degradează în continuare AQAP şi mişcarea globală al-Qaida şi ne aduce mai aproape de eliminarea ameninţărilor pe care aceste grupuări le reprezintă pentru securitatea noastră naţionale”, a spus preşedintele. Trump nu a precizat însă a fost ucis Raymi.

Informaţiile venite din Yemen au sugerat în ultimele zile că Raymi a fost ucis în timpul unui atac cu dronă în oraşul Marib.Un oficial al guvernului yemenit a declarat pentru Reuters că a existat un atac cu dronă în Marib, dar cel ucis nu ar fi fost Raymi.

Statele Unite consideră AQAP drept una dintre cele mai letale ramuri ale reţelei Al-Qaida fondată de Osama bin Laden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
al quaida,
yemen

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici