Donald Trump a DEZVĂLUIT situaţiile financiare ale membrilor din staff-ul său, inclusiv ale fiicei sale Ivanka şi ginerelui său Jared Kushner

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a făcut publice, vineri, finanţele personale ale membrilor din staff-ul său, inclusiv ale ginerelui său Jared Kushner şi fiicei sale Ivanka, confirmând că s-a înconjurat cu câţiva consilieri extrem de bogaţi, scrie Reuters.

6062 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a DEZVĂLUIT situaţiile financiare ale membrilor din staff-ul său, inclusiv ale fiicei sale Ivanka şi ginerelui său Jared Kushner

Donald Trump a DEZVĂLUIT situaţiile financiare ale membrilor din staff-ul său, inclusiv ale fiicei sale Ivanka şi ginerelui său Jared Kushner (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

Oficialii de la Casa Abă au spus că documentele, necesare din punct de vedere legal, oferă o imagine a activelor şi poziţiilor deţinute de către membrii personalului atunci când au început job-ul la Casa Albă, dar şi înainte de a fi început să vândă stocuri sau alte active ce ar putea iniţia conflicte de interese.

Casa Albă a dezvălui venitul lui Gary Cohn, fost preşedinte al Goldman Sachs, în prezent liderul Consiliului Naţional de Economie de la Casa Albă: acesta deţine active în valoare de cel puţin 230 milioane de dolari.  Înainte de a lucra la Casa Albă, Cohn avea un venit anual de 48 - 77 milioane de dolari. Potrivit Reuters, sumele ar putea fi mult mai mari.

 

Documentele despre Jared Kushner - 54 de pagini - care includ majoritatea veniturilor şi activelor soţiei sale, Ivanka Trump, conţin zeci de active a căror valoare ajunge la câteva milioane.

Potrivit New York Times, imperiul în domeniul imobiliar şi investiţiile cuplului valorează aproximativ 741 milioane de dolari. Kushner deţinea poziţii executive în mai multe organizaţii, dar a renunţat la acestea în luna ianuarie, pentru a i se alătura lui Trump.

 

 

Săptămâna aceasta, un loc special în staff-ul preşedintelui SUA şi-a găsit loc şi fiica sa, Ivanka, care până acum lucra în domeniul modei, dar era şi implicată în afacerea cu imobiliare a tatălui ei. Evident, a renunţat la toate acestea pentru a-i fi alături tatălui ei, la Casa Albă.

 

Conturile bancare ale Consilierului Senior Steve Bannon arătau - înainte de slujba de la Washington - între 3,3 şi 12,6 milioane de dolari.

Şeful personalului de la Casa Albă, Reince Priebus, deţinea anumite active valorate la 604,000 dolari, iar altele la peste un milion de dolari, în timp ce venitul său ajungea la un milion şi jumătate de dolari, pe an.

Bunurile preşedintelui Trump şi vicepreşedintelui Mike Pence nu au fost incluse în documentele citate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici