Donald Trump a discutat cu premierul Pakistanului, Imran Khan, despre situaţia din Afganistan

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a discutat luni cu premierul Pakistanului, Imran Khan, despre situaţia din Afganistan şi a declarat că este încrezător că Pakistanul ar putea intermedia o înţelegere privind retragerea trupelor americane din Afganistan, informează France 24.

531 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a discutat cu premierul Pakistanului, Imran Khan, despre situaţia din Afganistan

Donald Trump a discutat cu premierul Pakistanului, Imran Khan, despre situaţia din Afganistan

Discuţiile dintre cei doi lideri au avut loc luni la Casa Albă. „Cred că Pakistanul ne va ajuta să plecăm din Afganistan”, a declarat Trump.

Preşedintele american a declarat că, în funcţie de rezultatul discuţiilor cu Khan, ar putea să relanseze programul de ajutorare pentru Pakistan, în valoare de 1,3 miliarde de dolari, pe care l-a suspendat anul trecut. De asemenea, Trump s-a oferit să medieze disputa dintre Pakistan şi India în legătură cu regiunea Kashmir.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Pakistan s-au deteriorat de la preluarea de către Donald Trump a mandatului de preşedinte. Anul trecut, acesta a declarat că Pakistanul a oferit Statelor Unite „doar minciuni” şi a acuzat Islamabadul că sprijină terorismul, acuzaţii negate de autorităţile pakistaneze. Cu toate acestea, Trump a declarat luni că relaţiile dintre cele două ţări s-au îmbunătăţit.

Khan i-a spus lui Trump că un eventual acord de pace cu talibanii din Afganistan este mai posibil ca oricând.

„Sperăm că în zilele următoare îi vom face pe talibani să discute cu Guvernul afgan şi să ajungă la o înţelegere, la o soluţie de natură politică”, a declarat premierul pakistanez.

Discuţiile dintre cei doi lideri vin pe fondul planului preşedintelui american de a retrage militarii americani din Afganistan. Din punctul de vedere al lui Trump, cooperarea Pakistanului este esenţială pentru ca Afganistanul să nu intre sub controlul grupărilor teroriste precum Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici