Donald Trump a graţiat doi militari acuzaţi de crime de război, ignorând recomandarea Pentagonului

Preşedintele american Donald Trump a decis graţierea a doi militari acuzaţi de crime de război şi i-a redat gradul unui al treilea, ignorând astfel sfaturile oferite de Pentagon, relatează site-ul postului CNN.

1371 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a graţiat doi militari acuzaţi de crime de război, ignorând recomandarea Pentagonului

Donald Trump a graţiat doi militari acuzaţi de crime de război, ignorând recomandarea Pentagonului

Secretarul american al Apărării, Mark Esper şi alţi oficiali din cadrul armatei l-au avertizat pe preşedinte că graţierea acestora ar putea afecta integritatea sistemului judiciar militar, abilitatea liderilor armatei de a păstra ordinea şi disciplina, cât şi încrederea oferită de aliaţii SUA.

O sursă din cadrul Departamentului de Apărare al Statelor Unite a declarat că oficialii au depus eforturi pentru a se asigura că preşedintele dispune de orice informaţie necesară înainte de a lua această decizie.

"Preşedintele, în calitate de comandat suprem al armatei, este responsabil să se asigure că legislaţia este implementată când este nevoie. De peste 200 de ani, preşedinţii şi-au folosit autoritatea pentru a oferi o a doua şansă celor care merită, inclusiv celor în uniformă care ne-au servit ţara", se arată într-un comunicat al Casei Albe.

"Departamentul pentru Apărare are încredere în sistemul militar. Preşedintele face parte din acest sistem în calitate de comandant suprem şi are autoritatea de a judeca astfel de probleme", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman.

Armata a informat că va respecta graţierea celor doi militari, iar Marina Statelor Unite a anunţat că ordinul privind redarea gradului celui de al treilea este implementat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici