Donald Trump a mulţumit Qatarului pentru eforturile privind combaterea terorismului

Preşedintele american Donald Trump i-a mulţumit emirului Qatarului, şeicul Tamim ben Hamad Al-Thani, pentru eforturile depuse de statul său privind combaterea terorismului, potrivit unui comunicat al Casei Albe, relatează site-ul agenţiei Reuters.

455 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a mulţumit Qatarului pentru eforturile privind combaterea terorismului

Donald Trump a mulţumit Qatarului pentru eforturile privind combaterea terorismului

În cadrul unei convorbiri telefonice, Donald Trump şi Tamim ben Hamad Al-Thani au discutat "modalităţi de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre Statele Unite şi Qatar privind probleme de securitate şi economice".

"Preşedintele Trump şi-a reiterat sprijinul pentru un Consiliu de Cooperare al Golfului puternic şi unit, care se concentrează pe combaterea ameninţărilor regionale. Preşedintele i-a mulţumit emirului pentru acţiunea Qatarului pentru combaterea terorismului şi a extremismului sub toate formele, inclusiv fiind una dintre puţinele ţări care au făcut progrese în baza unui memorandum bilateral de înţelegere. Liderii au discutat despre zonele în care SUA şi Qatar pot să formeze un parteneriat pentru a aduce mai multă stabilitate în regiune, pentru a contracara influenţa iraniană malignă şi pentru a învinge terorismul", se arată în comunicatul Casei Albe.

În luna iunie a anului trecut, Donald Trump a lansat un apel la adresa Qatarului să nu mai finanţeze grupări teroriste, adăugând că statul din Golf a făcut acest lucru "de foarte mult timp" şi "la un nivel foarte înalt".

La 5 iunie 2017, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain - care, alături de Qatar, sunt membri ai Consiliului de Cooperare al Golfului - şi Egipt au întrerupt legăturile diplomatice, comerciale şi de transport cu Qatarul, motivând că regimul de la Doha destabilizează regiunea prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida şi printr-o relaţie apropiată cu Iranul. Qatarul a respins toate acuzaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici