Donald Trump a purtat convorbiri telefonice cu liderii Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite

Donald Trump a avut discuţii telefonice cu omologii săi din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, decizia preşedintelui american de a interzice intrarea în SUA a cetăţenilor din mai multe state majoritar musulmane nefiind însă menţionată de Casa Albă, informează publicaţia online Haaretz.

3085 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a purtat convorbiri telefonice cu liderii Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite

Donald Trump a purtat convorbiri telefonice cu liderii Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite (Imagine Hepta)

Potrivit Casei Albe, conversaţia lui Donald Trump cu regele saudit Salman s-ar fi concentrat pe situaţia din Siria şi Yemen, aceştia căzând de acord asupra cooperării creării ”zonelor sigure” pentru refugiaţii sirieni şi yemeniţi, o idee vehiculată de preşedintele american încă din timpul campaniei electorale, dar care a întâmpinat opoziţia Pentagonului, în momentul în care a fost propusă de Administraţia Barack Obama.

Cei doi lideri au căzut de acord asupra importanţei aplicării programului nuclear iranian şi asigurării că Iranul se va supune angajamentelor sale. Anterior, Trump a promis că va anula acordul cu Iranul după punerea sa în funcţie, însă conversaţia cu regele saudit a sugerat o abordare mai nuanţată a preşedintelui american.

Casa Albă a comunicat că cei doi lideri au discutat de asemenea despre importanţa ”adresării activităţilor destabilizatoare ale Iranului în regiune”. În final, aceştia au discutat despre invitaţia regelui Salman adusă lui Trump de a coopera în lupta împotriva terorismului şi creării unui nou viitor.

La scurt timp după conversaţia cu regele saudit, Trump a avut de asemenea o convorbire telefonică cu prinţul încoronat din Abu Dhabi, şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Casa Albă a comunicat că discuţia celor doi s-a rezumat la crearea zonelor sigure pentru refugiaţi, prinţul Emiratelor Arabe Unite susţinând iniţiativa preşedintelui american.

Potrivit agenţiei de ştiri Bloomberg, companii ce aparţin familiei Trump au interese de afaceri în Arabia Saudită şi în Emiratele Arabe Unite, ambele state cu o populaţie majoritară musulmană nefiind însă incluse pe lista ţărilor ai căror cetăţeni au interdicţie de a intra în SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici