Donald Trump a renunţat la cina de iftar din Casa Albă, devenită o tradiţie de zeci de ani

Administraţia lui Donald Trump nu a ţinut la Casa Albă renumita cină de iftar pentru sfârşitul Ramadanului, încălcând o tradiţie musulmană ţinută de mai mult de două secole, scrie Independent.

1485 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a renunţat la cina de iftar din Casa Albă, devenită o tradiţie de zeci de ani

Donald Trump a renunţat la cina de iftar din Casa Albă, devenită o tradiţie de zeci de ani

Cina de iftar are loc la apusul soarelui la sfârşitul lunii sfinte a Ramadanului, în a noua lună a calendarului islamic, o perioadă de rugăciune, reflecţie şi post.

Oficialii Casei Albe petreceau de obicei luni bune planificând acest eveniment, care a avut loc în fiecare an sub administraţiile lui Clinton, Bush şi Obama.

Sărbătoarea a fost marcată doar de o declaraţie de presă.

"Musulmanii din Statele Unite s-au alăturat celor din întreaga lume în timpul lunii sfinte a Ramadanului pentru a se concentra asupra actelor de credinţă şi de caritate", se arată în declaraţie. "Acum, pe măsură ce ei comemorează cu familia şi prietenii Eid-ul, aceştia duc mai departe tradiţia de a-i ajuta pe vecini şi de a împărţi pâine cu oameni din toate categoriile sociale.”

"În această sărbătoare ni se aminteşte cât de importantă este mila, compasiunea şi bunăvoinţa. Cu musulmanii din întreaga lume, Statele Unite îşi reînnoiesc angajamentul de a onora aceste valori. Eid Mubarak.”

La începutul acestui an, Rex Tillerson a declarat că administraţia Trump nu va găzdui renumita cină. În plus, el a emis, sâmbătă, o declaraţie de presă, în care se amintea de semnifinaţia Ramadanului: "Această sărbătoare marchează punctul culminant al Ramadanului, o lună în care mulţi experimentează sensul şi inspiraţia în actele de post, rugăciune şi caritate.

"Această zi oferă o oportunitate de a reflecta asupra angajamentului nostru comun de a construi comunităţi paşnice şi prospere." Eid Mubarak.

Declaraţiile scurte oferă un contrast puternic faţă de mesajul fostului preşedinte Barack Obama, care avertiza asupra "creşterii atacurilor împotriva musulmanilor americani".

"Americanii musulmani au făcut parte din familia noastră americană încă de la fondare", declara acesta anul trecut.


 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici