Donald Trump a semnat ordinul executiv prin care SUA se retrage din Acordul de parteneriat transpacific

Preşedintele Donald Trump a semnat luni un ordin executiv prin care anulează participarea Statelor Unite la Acordul de parteneriat transpacific (TPP) negociat de predecesorul său, Barack Obama, scrie The Washington Post.

7669 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a semnat ordinul executiv prin care SUA se retrage din Acordul de parteneriat transpacific

Trump a semnat ordinul executiv prin care SUA se retrage din Acordul de parteneriat transpacific (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Preşedintele Statelor Unite a declarat că ordinul de retragere din TPP reprezintă "un lucru mare pentru angajaţii americani".

Donald Trump s-a pronunţat frecvent împotriva Parteneriatului transpacific (TPP), argumentând că acest acord ar avantaja China din punct de vedere economic.

Acordul de Parteneriat Transpacific (TPP) a fost semnat în februarie 2016 de Statele Unite cu Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam. Acordul comercial trebuie ratificat de fiecare semnatar pentru a intra în vigoare. Decizia de retragere din TPP este una mai degrabă simbolică, deoarece acordul avea mici şanse să fie aprobat de Congres.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici