Donald Trump a transmis că există „şanse mari” să declare starea de urgenţă

Preşedintele american Donald Trump a transmis vineri că există „şanse mari” să declare stare de urgenţă pentru a obţine banii pentru finanţarea zidului de la frontiera cu Mexic, acţiune care va sfida puterea Congresului american, relatează Reuters.

3484 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a transmis că există „şanse mari” să declare starea de urgenţă

Donald Trump a transmis că există „şanse mari” să declare starea de urgenţă

În cadrul unui eveniment de la Casa Albă, Donald Trump a anunţat că doreşte să declare starea de urgenţă, deoarece Democraţii din Congres nu cooperează în vederea încheierii unui acord care să prevadă şi finanţarea zidului.

„Nu ajungem nicăieri cu ei (Democraţii, n.red.)”, a declarat preşedintele american, menţionând că acţiunile democraţilor reprezintă „o obstrucţionare imensă”. Reprezentanţii Partidului Democrat consideră disputa cu Donald Trump un simplu dezacord în ceea ce priveşte politica imigraţiei.

„Cred că există şanse mari să fac asta”, a adăugat Trump, făcând referire la decretarea stării de urgenţă.

Conform prevederilor din Constituţia Statelor Unite, Congresul este responsabil de buget şi de aprobarea cheltuielilor mari.

Comentariile lui Donald Trump vin la o zi după ce Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a declarat că sub nicio formă nu va aproba finanţarea zidului anul acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici