Donald Trump acuză FBI că ar fi spionat ilegal campania sa prezidenţială

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat duminică pe Twitter că se pare din ce în ce mai mult că autorităţile americane au spionat ilegal campania sa pentru scrutinul prezidenţial din 2016, în contextul în care FBI a publicat documente despre fostul său consilier de campanie Carter Page.

685 afișări
Imaginea articolului Donald Trump acuză FBI că ar fi spionat ilegal campania sa prezidenţială

Mesajul lui Trump a fost postat la scurt timp după ce FBI a publicat sâmbătă mai multe documente despre Carter Page ca parte a unei anchete privind posibila colaborare a acestuia cu Guvernul rus pentru a submina alegerile, relatează agenţia Reuters.

Trump a afirmat că aceste documente confirmă fără îndoială că "Departamentul «Justiţiei» şi FBI au indus în eroare instanţele".

„Se pare din ce în ce mai mult că campania electorală Trump pentru preşedinte a fost spionată (supravegheată) ilegal în avantajul politic al escroacei Hillary Clinton şi al DNC (Comitetul Democrat National al Partidului Democrat)”, susţine preşedintele SUA într-un mesaj pe Twitter.

Potrivit documentelor publicate sâmbătă, „FBI crede că eforturile Guvernului rus sunt coordonate cu Page şi posibil alţi indivizi asociaţi cu” campania Trump.

Page a negat că ar fi colaborat cu Rusia şi nu a fost încă inculpat pentru vreo infracţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici