Donald Trump, acuzat că a exercitat presiuni asupra unor oficiali pentru a constata fraude electorale

  • Donald Trump este acuzat că a exercitat presiuni asupra unor oficiali din Departamentul Justiţiei pentru a constata fraude în scrutinul prezidenţial
  • O comisie a Camerei Reprezentanţilor a prezentat documente care ar atesta presiunile
671 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, acuzat că a exercitat presiuni asupra unor oficiali pentru a constata fraude electorale

Donald Trump, acuzat că a exercitat presiuni asupra unor oficiali pentru a constata fraude electorale

Fostul preşedinte american Donald Trump a exercitat presiuni asupra unor oficiali din cadrul Departamentului Justiţiei pentru a constata că scrutinul prezidenţial din noiembrie 2020 a fost marcat de fraude, arată documente publicate de o comisie parlamentară.

"Doar spuneţi că scrutinul a fost marcat de corupţie şi lăsaţi restul în seama mea şi a congresmenilor republicani", i-a cerut Donald Trump pe 27 decembrie 2020, conform documentelor, lui Jeffrey Rosen, secretarul interimar al Justiţiei şi procuror general interimar în acel moment.

Conţinutul conversaţiei a fost reconstituit pe baza declaraţiilor unor martori, iar documentele au fost publicate vineri de Comisia de Supraveghere din Camera Reprezentanţilor, potrivit agenţiei Associated Press.

Jeffrey Rosen devenise secretar interimar al Justiţiei în contextul demisiei lui William Barr. Înainte de a demisiona din funcţia de secretar al Justiţiei, William Barr îi transmisese lui Donald Trump că nu existau dovezi temeinice privind fraudarea scrutinului prezidenţial. În plus, mai multe instanţe judiciare statale respinseseră contestaţii privind derularea scrutinului.

"Declaraţiile arată că preşedintele Trump a cerut direct principalei agenţii de aplicare a legii să ia măsuri pentru a schimba rezultatul unui scrutin liber şi corect, în ultimele zile ale mandatului", a declarat politicianul democrat Carolyn Maloney, preşedintele Comisiei de Supraveghere din Camera Reprezentanţilor.

O serie de email-uri dezvăluite luna trecută arată că Donald Trump şi aliaţii acestuia au exercitat o serie de presiuni asupra Departamentului Justiţiei pentru a investiga presupuse cazuri de fraude electorale produse în scrutinul prezidenţial din noiembrie 2020.

Donald Trump nu a recunoscut victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial din noiembrie 2020 şi a denunţat fraude electorale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici