Donald Trump afirmă aparent sarcastic că nu l-ar insulta niciodată pe Kim Jong Un numindu-l "scund şi gras"

Preşedintele american Donald Trump a abordat, duminică, subiectul înălţimii şi greutăţii liderului nord-coreean Kim Jong Un, afirmând pe un ton aparent sarcastic că nu l-ar numi niciodată "scund şi gras" şi meditând asupra ideii ca în cele din urmă ar putea să devină prieteni, potrivit France 24

979 afișări
Imaginea articolului  Donald Trump afirmă aparent sarcastic că nu l-ar insulta niciodată pe Kim Jong Un numindu-l "scund şi gras"

Donald Trump afirmă aparent sarcastic că nu l-ar insulta niciodată pe Kim Jong Un numindu-l "scund şi gras"

Preşedintele american, care recent a fost descris de presa de stat nord-coreeană drept un "bătrân nebun", a răspuns printr-un mesaj pe Twitter la insultele Phenianului.

"De ce Kim Jong-un m-ar insulta numindu-mă «bătrân», în condiţiile în care eu nu l-aş numi NICIODATĂ «scund şi gras»? Oh, mă străduiesc atât de mult să-i fiu prieten - şi poate într-o zi acest lucru se va întâmpla!", afirmă Trump într-un mesaj pe Twitter.

Întrebat ulterior despre mesajul său, Trump a declarat că nu a glumit în totalitate în legătură cu posibilitatea ca într-o zi să se împrietenească cu Kim Jong Un, pe care săptămâna trecută l-a numit un dictator cu "fantezii nebuneşti".

"Ar putea să fie un lucru ciudat dacă s-ar întâmpla, dar în mod cert e o posibilitate. Dacă s-ar întâmpla, vă pot spune că ar fi un lucru bun pentru Coreea de Nord (...) Nu ştiu dacă se va întâmpla, dar ar fi foarte, foarte drăguţ dacă s-ar întâmpla", a declarat liderul american.

În timpul campaniei prezidenţiale, Trump afirmase că ar fi dornic să negocieze personal cu Kim Jong Un, la un "hamburger".

Însă după învestire, relaţiile între Phenian şi Washington, deja la un nivel scăzut, s-au deteriorat şi mai mult, în special după ce regimul nord-coreean a efectuat mai multe teste nucleare şi balistice.

La finalul lunii septembrie, presa de stat nord-coreeană, citând Ministerul de Externe de la Phenian afirma că "(Donald) Trump, un bătrân nebun, şi acoliţii lui odioşi calomniază demnitatea conducerii noastre supreme, utilizând date false" lucru care ar "amplifică ura armatei şi poporului din Coreea de Nord faţă de Statele Unite, precum şi voinţa de a riposta".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici