Donald Trump afirmă că secretarul american al Justiţiei, Jeff Sessions, va rămâne în funcţie cel puţin până în noiembrie

Preşedintele american Donald Trump a declarat, într-un interviu pentru agenţia Bloomberg, că Jeff Sessions, secretar al Justiţiei şi procuror general al SUA, va rămâne în funcţie cel puţin până în luna noiembrie, când în Statele Unite se vor desfăşura alegeri legislative şi regionale parţiale.

172 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă că secretarul american al Justiţiei, Jeff Sessions, va rămâne în funcţie cel puţin până în noiembrie

Donald Trump afirmă că secretarul american al Justiţiei, Jeff Sessions, va rămâne în funcţie cel puţin până în noiembrie

Întrebat dacă îl va menţine pe Sessions în funcţie şi după luna noiembrie, preşedintele SUA a refuzat să comenteze.

Preşedintele l-a criticat în mai multe rânduri pe Sessions, un susţinător al lui Trump în campania electorală din 2016. după ce acesta s-a recuzat din investigaţia privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte ale fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui SUA, aceasta fiind monitorizată de procurorul general adjunct, Rod Rosenstein.

Donald Trump a denunţat atitudinea lui Jeff Sessions, afirmând într-un interviu acordat recent postului Fox News: "Am numit un procuror general care nu a preluat niciodată controlul asupra Departamentului Justiţiei. Jeff Sessions nu a preluat deloc controlul asupra Departamentului Justiţiei, iar acesta este un lucru incredibil".

Sessions a reacţionat, dând asigurări că nu va ceda presiunilor politice. "Am preluat controlul asupra Departamentului Justiţiei în momentul învestiturii. Cât timp sunt procuror general, acţiunile Departamentului Justiţiei nu vor fi influenţate inadecvat de considerente politice. Eu cer cele mai înalte standarde, iar în cazul în care nu sunt întrunite, iau măsuri", a spus secretarul Justiţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici