Donald Trump afirmă că va acţiona ”ferm” în faţa ameninţării nord-coreene

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că va confrunta Coreea de Nord”cu fermitate” în urma ultimului test balistic al acesteia, solicitând celorlalte state mondiale să demonstreze Phenianului că vor exista consecinţe pentru programul său nuclear, informează Reuters.

1297 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă că va acţiona ”ferm” în faţa ameninţării nord-coreene

Donald Trump afirmă că va acţiona ”ferm” în faţa ameninţării nord-coreene

Coreea de Nord a lansat, marţi, cu câteva zile înainte de summitul G20, o rachetă balistică despre care se presupune că a căzut în zona economică exclusivă a Japoniei.

Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc cu ocazia unei vizite în Polonia, Trump a afirmat că statul nord-coreean ”reprezintă o ameninţare, ce va fi confruntată cu fermitate”.

El a adăugat că SUA ia în considerarea aplicarea unor ”măsuri severe” Coreei de Nord.

Jim Mattis, secretarul american a Apărării, a afirmat că SUA se concentrează asupra eforturilor diplomatice de a pune presiune asupra Phenianului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici