Donald Trump afirmă despre mai mulţi politicieni democraţi de culoare din Congresul SUA că ar trebui să se întoarcă în ţările de unde au venit

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat despre mai multe membre de culoare ale Congresului de la Washington că ar trebui să se întoarcă în ţările de unde provin, cu toate că trei din cele patru reprezentante democrate vizate de Trump s-au născut în Statele Unite, informează The Associated Press.

4204 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă despre mai mulţi politicieni democraţi de culoare din Congresul SUA că ar trebui să se întoarcă în ţările de unde au venit

Donald Trump afirmă despre mai mulţi politicieni democraţi de culoare din Congresul SUA că ar trebui să se întoarcă în ţările de unde au venit

"Este atât de interesant să vezi reprezentante democrate progresiste, care la origine vin din ţări ale căror guverne total catastrofale, cele mai rele, corupte şi inepte din toată lumea (asta dacă chiar au guvern funcţional), acum spun, în gura mare şi tăios, oamenilor din Statele Unite, cea mai grozavă şi puternică naţiune din lume, cum ar trebui să fie condus guvernul nostru", afirmă preşedintele Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

"De ce nu se duc înapoi să ajute la rezolvarea problemelor locurilor distruse şi devastate de criminalitate de unde au venit. Apoi să veniţi şi să ne arătaţi cum se face", a conchis liderul de la Casa Albă.

Potrivit presei americane, Trump probabil se referea la democratele Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley şi Rashida Tlaib, membre ale Camerei Reprezentanţilor. Toate cele patru deţin cetăţenia americană, iar Ilhan Omar este singura care nu este născută pe teritoriul Statelor Unite.

Ocasio-Cortez a reacţionat rapid la afirmaţiile lui Trump, spunând: "Domnule preşedinte, ţara din care provin & ţara faţă de care toţi am jurat credinţă este Statele Unite".

"Sunteţi supărat pentru că nu puteţi concepe o Americă care să ne includă. Vă bazaţi pe o Americă speriată pentru a o prăda".

Şi alţi lideri democraţi au catalogat drept rasiste afirmaţiile liderului republican de la Casa Albă, însă politicienii din propriul său partid au ignorat subiectul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici