Donald Trump ameninţă compania Toyota cu o taxă vamală mare dacă va produce vehicule în Mexic

Viitoarea Administraţie a SUA va impune o taxă vamală mare companiei nipone Toyota dacă va fabrica în Mexic vehicule destinate pieţei americane, avertizează preşedintele-ales, Donald Trump, citat de site-ul postului CNBC.

2940 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ameninţă compania Toyota cu o taxă vamală mare dacă va produce vehicule în Mexic

Donald Trump ameninţă compania Toyota cu o taxă vamală mare dacă va produce vehicule în Mexic

Grupul "Toyota Motor a anunţat că va construi o nouă uzină în Baja, Mexic, pentru producţia modelului Corolla, destinat Statelor Unite. În niciun caz! Ori vor construi o uzină în SUA, ori vor achita o taxă vamală mare", a transmis Donald Trump, joi seară, prin Twitter.

Compania Toyota, care a anunţat din aprilie 2015 intenţia de a construi o fabrică în Mexic, nu a avut deocamdată nicio reacţie, însă valoarea acţiunilor grupului auto nipon a scăzut la Bursa Nasdaq după mesajul liderului american.

Toyota este al treilea grup auto avertizat recent de Donald Trump.

Acum câteva zile, Donald Trump a transmis grupului auto General Motors că va fi nevoit să achite o taxă vamală mare dacă va fabrica în străinătate modelul Chevrolet Cruze. La rândul său, producătorul american de maşini Ford a anunţat acum două zile anularea planului privind construcţia unei fabrici în Mexic în valoare de 1,6 miliarde de dolari, urmând ca, în schimb, să extindă operaţiunile uzinei din Michigan, pe fondul criticilor lui Donald Trump. Viitorul preşedinte al SUA consideră că declaraţiile lui nu au fost principalul factor în decizia Ford.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici