Donald Trump ameninţă cu sancţiuni „devastatoare” dacă discuţiile cu Turcia nu vor da rezultate

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri că Statele Unite vor încerca să găsească o soluţie împreună cu Turcia în privinţa ofensivei Ankarei din nordul Siriei, dar că, în cazul în care discuţiile nu vor da rezultate, sancţiunile americane vor fi „devastatoare”.

1012 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ameninţă cu sancţiuni „devastatoare” dacă discuţiile cu Turcia nu vor da rezultate

Donald Trump ameninţă cu sancţiuni „devastatoare” dacă discuţiile cu Turcia nu vor da rezultate

„Suntem într-o poziţie foarte bună”, le-a declarat Trump reporterilor de la Casa Albă cu doar câteva ore înainte ca vicepreşedintele Mike Pence şi secretarul de Stat Mike Pompeo să se îndrepte către Ankara pentru a discuta cu oficialii turci, informează Reuters.

„Cred că vor avea o întâlnire de succes”, a declarat Trump în timpul unei conferinţe comune cu omologul său italian, Sergio Mattarella. „Dacă nu, sancţiunile, tarifele vamale şi alte lucruri vor avea efecte devastatoare asupra economiei Turciei”, a adăugat preşedintele american.

Donald Trump a autorizat luni impunerea de sancţiuni împotriva liderilor de la Ankara, reintroducerea tarifelor vamale pentru oţelul turc şi renunţarea la ideea încheierii unui acord comercial cu Ankara, ca răspuns la ofensiva Turciei din Siria. Cu toate acestea, implementarea acestor acţiuni a fost amânată, în contextul în care Pompeo şi Pence urmează să aibă o serie de discuţii cu autorităţile de la Ankara cu privire la situaţia din Siria.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au cerut Turciei să înceteze rapid ofensiva militară antikurdă din Siria. Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a îndemnat Turcia să dea dovadă de reţinere în ofensiva militară lansată în nordul şi nord-estul Siriei.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici